Wie zijn wij

Wij zijn Daniella en Sophie en geven via Urban Asana Yoga (bedrijfs)yoga op locatie. We zijn beiden werkzaam in het bedrijfsleven en zijn daarnaast ook Vinyasa yoga docenten. We weten als geen ander hoe belangrijk het is, juist als je het druk hebt, om even een moment voor jezelf te nemen. Door onze workshops en de lessen die we geven ervaren we de positieve effecten van yoga binnen organisaties en bedrijven.

We willen yoga toegankelijk maken voor iedereen, overal! Maar vooral voor mensen die zelf misschien niet zo snel naar een yogales zouden gaan omdat ze daar geen tijd voor hebben. Door yoga aan te bieden via het werk is de stap om op de mat te gaan staan een stuk lager. Goed voor de werkgever en de werknemer. Daarnaast geven we workshops op locatie, bijvoorbeeld als teamuitje.

De beleving die we mensen meegeven weegt bij ons zwaar. Yoga is veel meer dan een beetje rekken en strekken op een mat. We werken met thema’s binnen een les en volgen een logische opbouw zodat je zowel fysiek als mentaal verschil voelt als je weer van de mat afstapt. We zorgen er ook voor dat iedereen mee kan doen, ongeacht niveau. Naast dat we serieus zijn over de inhoud is onze stijl nuchter en is er ook zeker ruimte voor humor.

Daniella

Ik heb jarenlang veel verschillende yogastijlen gedaan totdat ik een paar jaar geleden Vinyasa flow yoga ontdekte. Deze vorm sprak mij direct enorm aan. Het was veel dynamischer dan ik tot dan toe gewend was. Ik ging steeds meer lessen volgen en al snel merkte ik de positieve effecten. Naast het feit dat ik me fysiek veel fitter en leniger begon te voelen merkte ik ook dat ik er mentaal op vooruit ging. Ik liep vol energie de yogastudio uit. Ik was minder gestrest en mijn kijk op het leven werd positiever. In die tijd volgde ik ook een Mindfulness training MBSR) waarbij ik merkte dat Vinyasa flow daar heel goed bij past. Bewegen op de ademhaling, met aandacht voor de connectie tussen mind en body.

Mijn motivatie werd steeds groter om deze ervaring ook aan anderen door te geven. Mede geïnspireerd door Claudia van der Tier en Daphne Koken besloot ik in 2017 de 200hrs Vinyasa Teacher Training bij Glow Yogastudio te doen. Nu geef ik naast mijn werk met veel plezier yogales in de studio en op de werkvloer.

In het dagelijks leven werk ik als ZZP’er. Ik doe veel projecten in de gezondheidszorg waarbij ik me vooral richt op het verbeteren van kwaliteit van leven. Daarnaast ben ik dol op de natuur en doe ik graag buitenactiviteiten. Ik wil jullie graag inspireren en een fijne flow ervaring meegeven met aandacht voor de mind, body & soul! Ik verwelkom jullie graag op de mat.

Mail Daniella
Sophie

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in sport, gezondheid en voeding. Als tegenhanger van de competitieve (vecht)sporten ben ik jaren geleden begonnen met yoga. Pas echt fan van yoga ben ik geworden toen ik in aanraking kwam met Vinyasa yoga. De logica, de opbouw, de soepele transities tussen de poses en ‘de reis naar binnen’: het was liefde op het eerste gezicht. De verbinding die ik met mezelf kan maken door yoga en de kracht en tegelijkertijd de rust die ik daardoor vind, fascineert me enorm. 

Omdat het mij zo veel heeft gebracht, liep ik steeds vaker met het idee rond Vinyasa yoga te willen delen met anderen. Zo ben ik begin 2017 begonnen met een pre-teacher training en heb ik deze opgevolgd door een 200hrs Vinyasa Yoga Teacher Training bij Glow. Na het behalen van het certificaat ben ik meteen begonnen met het geven van lessen, iets waar ik ontzettend veel energie van krijg!

Door mijn werk als marketeer weet ik hoe lastig het soms is om de rust behouden wanneer er van alles van je gevraagd wordt. Dat je dit met yoga kunt verbeteren is niet alleen door meerdere onderzoeken aangetoond, het is vooral heel duidelijk voelbaar als je het zelf gaat doen!

Afstemming met het moment van de dag en het moment van het seizoen vind ik heel belangrijk, evenals een logische opbouw van de les zodat een les echt iets met je doet, zowel fysiek als mentaal. Hoewel ik serieus ben over de inhoud, is mijn stijl nuchter en is er altijd ruimte voor humor.

Mail Sophie
Urban Asana Yoga Instagram   Follow Urban Asana Yoga on Instagram