Yoga en productiviteit

Wist je dat yoga kan bijdragen aan de productiviteit van mensen in bedrijven? Het is wetenschappelijk bewezen dat yoga het cognitief functioneren van het brein bevordert. In deze studie is ook gekeken naar andere vormen van beweging en het effecht daarvan op het brein. Dat effect bleek siginificant minder te zijn dan bij mensen die aan yoga doen.

Door regelmatig yoga te doen krijg je een betere focus en concentratie. Dit helpt om beter te kunnen functioneren op je werk maar je zult ook merken dat het doorwerkt op andere gebieden in je leven. Zo krijg je een positieve wisselwerking.

Yoga tegen stress

Ons drukke leven zorgt ervoor dat we bijna constant in de 'fight flight' modus staan. En dat betekent: stress! Hoe langer we ons in deze modus bevinden hoe moeilijker het is om weer te kunnen ontspannen. Je gaat slechter slapen, je kunt je moeilijker concentreren en je gedachten stapelen zich op in je hoofd.

Yoga helpt tegen stress. Door je beweging te koppelen aan je ademhaling kom je weer in contact met je lijf en je gevoel. Hierdoor zal de gedachtenstroom automatisch naar de achtergrond gaan. Je voelt je daardoor kalmer, je slaapt beter en je bent minder gevoelig voor prikkels van buitenaf.

Geen enkele werkgever heeft baat bij medewerkers die stress ervaren. Bedrijfsyoga helpt om stress te voorkomen of om stress die al opgebouwd is te verminderen.

Urban Asana Yoga Instagram   Follow Urban Asana Yoga on Instagram